Begynderkursus i Frederikshavn Havkajakklub

Er du nybegynder – eller har du brug for at få et brush up på dine kajakfærdigheder – så har vi planlagt et rigtig godt kursusforløb, som vil give dig de fornødne færdigheder til at færdes trygt og sikkert på vandet i din havkajak.

Orienteringsaften

Når du har skrevet dig op på vores venteliste for et havkajakkursus, så hører du fra os igen, når der er nok deltagere (6-8 personer) for at starte et begynderkursus op. 

Så vil du blive inviteret til et orienteringsmøde, hvor vi vil fortælle lidt om klubben, om os selv og om kurset. Lyder det som noget du ønsker at deltage i, så finder vi i fællesskab et tidspunkt for opstart og en ugedag, hvor alle har mulighed for at deltage.

Kursus-indhold

Kurset starter med en lørdag formiddag i svømmehallen, hvor du får lært de meget vigtige redningsøvelser at kende.

Du skal lære, hvordan du redder dig selv op i kajakken, hvis uheldet skulle være ude. Du skal også lære, hvordan du kan redde en makker og hvordan du selv kan blive reddet af en makker, hvis I er to eller flere, der er ude at ro sammen.

Den efterfølgende del af kurset består af minimum 6 moduler, der afholdes på hverdagsaftner (kl. 17-21), hvor du lærer de enkelte roteknikker. Vi vil også øve de forskellige redningsteknikker i havvand og under forskellige vejrforhold, indtil redningerne sidder på rygmarven. Vi slipper dig ikke, før både du selv og vi er trygge ved at lade dig komme ud at ro på egen hånd.

Derudover er du naturligvis mere end velkommen til også at deltage i klubbens normale fællesroning, der foregår hver mandag.

Velkomstaften

Hén over sommeren afholder vi det vi kalder “grill-roning”. Det er en aften med almindelig – men kortere – fællesroning, og efterfølgende fællesspisning. Når vi er kommet godt igang med kurset afholder vi en sådan grill-roning, hvor vi har særlig fokus på at byde Jer nye roere velkommen i klubben.

Klubtur

Undervejs i kursusforløbet arrangerer vi en lørdag eller en søndag en klubtur udenfor vores normale rovand, så du også kan blive præsenteret for denne del af klublivet.

Denne tur vil typisk gå til Ryå, Mariager Fjord eller en anden lokalitet alt afhængig af vind og vejr. Vi vælger en lokalitet og et tidspunkt, hvor der vil være roforhold, så alle kan være med. Målsætningen er, at alle får så god en oplevelse som muligt.

Afsluttende frironingsprøve

Når du selv og vi mener, at du er klar til det, skal du aflægge en frironingsprøve, inden du kan få lov til at ro alene. Når du har gennemført en sådan prøve på tilfredsstillende vis, og du har roet i alt 100 km, er du frigivet. Herefter har du jf. klubbens sikkerhedsregler lov til at tage ud at ro på egen hånd.

Klubbens sikkerhedsregler vil også være en del af den teoretiske del af kurset.

Vi glæder os til at se dig på vores næste kursus.

Skriv dig op på vores interesseliste hér for deltagelse i et af vores begynderkurser: